
çünkü ilk kez kek yapan ellerde yapıldım ve müthiş bir kek oldum..laf aramızda beni yapan şahıs pek kek sevmezmiş..buna rağmen onu motive eden her neyse öyle bir ilham vermiş ki beni şu yukarda gördüğünüz tükenmeden önceki tadıma doyulmaz halimle pişirmiş(ti) ve üstüne de yemiş(ti)..artık o da bir kek sever.
benzerlerimden yapmak isteyenlere:
(aynı beni yapamazsınız çünkü işin sırrı olan küçücük değerli bir malzeme beni ilk kez yapanda gizliymiş)
gerçek adım: sulu kek
içimdekiler:
• 3 adet yumurta
püf noktası : buzdolabından 1-2 saat önce çıkarılmalılarmış ki hani o bazı kek türevlerinde burnunuza gelen yumurta kokusu olmasın!!
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı silme* un
*silme demek yerine dolu dolu bir su bardağı da denebilir tabi ama havalı oldu böyle
mutfak jargonu: silme un!
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 bardak su
püf noktasında son nokta: normal tarifte su yazarmış ama beni yapan yaratıcı kişilik su yerine 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu koymuş :)
• 1 çay bardağı sıvı yağ (önerilen ayçiçeği yağı)
• limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon suyu
limon kabuğu rendesi azıcıkk olmalı.
mutfak jargonu: gözkararı!
içimin içinin malzemesi:
• ne bulursanız: fındık, kayısı, üzüm, elma ve eritilmiş çikolata (olur olur çok isterseniz kakaolu da olur)
bunları koyarken abartmamak lazım, ama cimrilik de yapmamalı
mutfak jargonu: arzuya göre!
hazırlanışım:
şekeri ve yumurtaları geniş bir kasenin için mixer yardımıyla son sürat çırp.
püf noktası: süper çırpılmalı ve bembeyaz bir renk elde edilmeli. üzerine un elenerek eklenmeli.
sonra da vanilya, kabartma tozu, 2-3 damla limon suyu, yağ ve su (veya portakal suyu) eklenmeli. hepsi tekrar mixer yardımıyla 5-6 dakika karıştırılmalı. pürüzsüz bir karışım olmalı, un parçacıklarından eser kalmamalı! her yerini yağladığınız ve malzemenin yapışmaması için un serptiğiniz kek kalıbına önce karışımı sonra da iç malzemlerini (fındık, kayısı, limon kabuğu rendesi, üzüm vb..) dökmeli.
..ve beni 200 derecede önceden ısıtılmış fırına hiç acımadan vermeli, pişmem için sabırla beklenmeli. yaklaşık 45 dak.lık sürede pişerim. bu 45 dak.lık pişme süresince fırının kapağı asla açılmamalı yoksa kabaramam, sönüveririm hatta içime çökerim.. çok bakmak istiyorsanız fırının penceresinden izlerseniz.
ben pişerken evinizin içine dolan kokum sayesinde sabırsızlanıp, fırından çıkar çıkmaz bunca emeğin üzerine takriben 3 dak. içinde yutulurum. öyle lezzetli ve hafifim ki beni afiyetle yerken mutluluktan gözleriniz yaşarır..
İmza: Sulu Kek