
Meğer evde yapılabilirmiş dondurma!??!
Büyük teyzeden gelen talep üzerine internette yapılan tarif araştırması sonrasında binbir çeşit tarifi ve dayanılmaz sunumlara bürünmüş dondurma fotoğraflarını gördükten sonra gece yarısı gelen dondurma krizini dindirmenin yolu "mış" gibi yapmakmış..birazdan mutfağa girip dondurma yaparmış, üstüne de yermiş gibi yapmadan önce uygun bir tarifi bulup yazmalı ki sonra unutulmasın..blogun bir köşesinde dursun.
Hem bir gün bir haftasonu ulaşımı zor, insan eli değmemiş yerlere gitmek, kalmak zorunda kalırsanız -misal çok yükseklerde bir köyde, yaylada, pansiyonda, dağ evinde..olur ya- sonra canınız dondurma çekerse süt, su, şeker, çikolata bulmak kolay, yapar ya da yaptırır yersiniz afiyetle..
gerçek adım: damla sakızlı ve çikolatalı dondurma
içimin malzemeleri:
•1 litre süt (5 su bardağı)
•1 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
•1 silme yemek kaşığı salep
•2 adet damla sakızı
•Ayrıca çikolatalı dondurma için 40 gr.çikolata
hazırlanışım:
•Sütü tencereye koyup kaynamaya bırakın
•Bir havanda çok az şeker ve damla sakızını dövün.Diğer şeker ve saleple karıştırın
•Süt kaynamaya başladıktan sonra,karışımı içine atın
•Karıştırarak 10 dakika pişirin ocaktan alın.Dondurmayı ara sıra karıştırarak soğutun.
•Eğer çikolatalı dondurma yapacaksanız,karışımı ikiye bölün bir kısmına çikolatanın yarısını atıp eritin.
•Soğuyan dondurmaları derin dondurucuya koyun,saatte bir olmak üzere üç kez karıştırın.
•İkinci karıştırmada çikolatalı dondurmanın içine damla veya parça çikolatalar koyun
•7-8 saat bekleyen dondurmalar artık hazır.
•Dolaptan çıkardıktan 5-10 dakika kadar bekleyip öyle servis ederseniz daha rahat olur(muş)
Çabuk eririm, acilen servis ediniz efenim..
p.s/ mutfağa henüz girmedim ama ev yapımı dondurmayı önce büyük teyzenin elinden yiyerek test etmeye karar vedim.. en güzeli bu işi bilen bir markadan mı yemek yoksa evde dondurma yapmak denemeye değer mi bişii mi tatmalı, bulmalı!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder